Hasselnötnougat!
Idag blir det rawfood bak!
Än så länge har jag gjort hasselnötnnougat
av ingredienserna:
- 2dl hasselnötter
- 4tsk vatten
- 2msk agavesirap eller honung (jag tycker det blev väldigt sött med 2tsk honung, men tror jag tog liiite mer än vad det stod i receptet, men de är en smaksak!
- 2tsk carobpulver eller raw cacao powder (finns att köpa i vanliga mataffärer, finns iaf på coop!)
Så kör man hasselnötterna till ett fint mjöl i matberedaren,
sen tillsätter man vatten, agavesirap eller honungen och carobpulver eller kakao pulver och kör i matberedaren igen.
Sen är det bara att forma till avlånga haselnötnougat bitar och förvara i kylskåpet!
För mig blev bitarna väldigt kladdiga, så jag tror att jag ska testa lägga in smeten
i kylen ca 1h, och sen forma dom.
Tror de blir bäst, återkommer med de ;)
Tror de blir bäst, återkommer med de ;)

Goda och nyttiga! :D
Kommentarer
Trackback