Rabarberpaj på Sussis vis!
En god rabarberpaj proppfylld med näring och nyttigheter! :)
(Glöm inte starta ugnen, 200grader!!)
Du behöver:
- Rabarber 2-3st
- Mandelmjöl (har du inget färdigt mandelmjöl så gör eget genom att mixa mandlarna i en matberedare!)
- 1 1/2dl musli naturell, eller vanliga flingor gärna bovete flingor som både är naturligt glutenfria och väldigt goda!
- Smör (typ 30-40g)
- Kokosfett (inget mått här, men behövs de mer i smeten så kan man bara blanda ner mer)
- Sukrinmelis ca. 5msk
- kokossocker 2msk
- Havregryn (gärna renhavre från semper så blir den glutenfri)
- 1tsk eco vaniljpulver
- kanel
- (några katrinplommon)
Gör såhär:
Skala och skär rabarberna i bitar, lägg dem i en bunke och blanda med lite sukrinmelis

Fördela därefter ut i formen som är smord med antingen smör eller kokosfett.

Pudra över lite kanel och kokossocker!
Sedan börjar du med "smeten".
Blanda mandelmjöl, flingor (som du krossat lite lätt i handen), havregryn, vaniljpulver, sukrinmelis, kanel
och kladda sedan in smöret och kokosfettet och blanda tills det blir någon kladdig smet.
Klipp några katrinplommon och ha ner de i smeten, om ni vill ha de :)
Fördela därefter smeten över rabarberna och pudra med ännu lite mer kanel och lite flingor :)

Hehe, strödde över lite fin choklad också som vart över från igår när vi hade "chokladprovning" framför
tv:n igår här hemma, haha.
Men som ni säkert vet, choklad är nyttigt de å :)
In i ugnen på 200grader i 25min!


Har inte smakat den än, men, den kan inte bli annat än god med alla dessa goda ingredienser! :D
Servera med kesella vanlij, vaniljglass, vaniljvisp, grädde eller vad ni nu än vill ha till
Servera med kesella vanlij, vaniljglass, vaniljvisp, grädde eller vad ni nu än vill ha till
eller ät den som den är! :)
Kommentarer
Trackback