Höstens äppeldröm.
ÅH, höst! Svenska äpplen blir till goda pajer :)
Bakade en välförtjänad äppelpaj som jag med gott samvete åt, utan raffinerat socker,
Bakade en välförtjänad äppelpaj som jag med gott samvete åt, utan raffinerat socker,
glutenfri och proteinrik äppelpaj, eller, mer protein än i vanlig paj iallafall ;)
Och tro mig, den ÄR himmelsk!
3st äpplen (svenska, såklart! nu under hösten)
Och tro mig, den ÄR himmelsk!
3st äpplen (svenska, såklart! nu under hösten)
1ägg
1/2dl sukrinmelis
1/2dl proteinpulver naturellt utan tillsatser
3-4msk kesella (eller mer, känn efter själva hur smeten blir)
3 1/2dl mandelmjöl
50g smält kokosfett + lite smör
1tsk fiberhusk
2tsk bakpulver
1dl mjölk
kanel
äkta vaniljpulver
kokossocker - går att utesluta om du inte har hemma, men de är sååååå gott!
Sätt ugnen på 200grader.
Skala och skiva äpplet i bitar
vispa ägget och sukrinmelisen pösigt.
Blanda i proteinpulvret, kesellan och mandelmjölet, blanda väl.
Häll sedan i det smälta smöret och kokosfettet.
Ha i fiberhusken, bakpulvret och mjölken och blanda till en fin smet.
Ha i kanelen och vaniljpulvret och kokossockret, ringla gärna lite honung över smeten också ;)
Häll smeten i en smord form så de blir 1cm tjockt lager.
Tryck i de skivade äpplena ovanpå smeten och pudra över kanel och kokossocker,
in i ungen i 20-25min, ta ut och NJUUUUT!


Inte smaskigaste bilderna, men åååå va gott de vaaaaa!
Kommentarer
Trackback