Lättgjorda kikärtsbiffar!
Det här behövs för 4 portioner:

2 burkar kokta kikärter, à 400 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
smör eller margarin till stekning
Gör så här:
1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
2. Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
3. Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
4. Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki
Tips!
Servera med en sås på crème fraiche, limeskal och -saft kryddad med chilipulver. Blötlägg egna kikärter över natten och koka i 45 minuter.
Servera med en sås på crème fraiche, limeskal och -saft kryddad med chilipulver. Blötlägg egna kikärter över natten och koka i 45 minuter.
Dags att prova!
:)
:)

Recept taget härifrån
Kommentarer
Trackback