apelsiner= BRAA!

Nu är de 4:e gången jag skriver om dehär inlägget.
ÅH va less jag blir, och jag vägrar ge mig, jag ska få dehär klar skrivet!
Så, apelsiner vare ja,
att apelsiner ärbra och innehåller mycket C-vitamin, de vet nog
dom flesta, men de alla kanske inte vet, är att om man äter
en apelsin om dagen så förebygger de och ger extra skydd emot
ögonsjukdomar, reumatism, hjärtkärlsjukdom och cancer.
Dessutom, är C-vitaminen i apelsinen föryngrande för våran hud.

Men, utöver C-vitaminerna, vad finns då i en apelsin?
Jo, de finns massvis med kemiska föreningar som är
gott för våran hälsa.
Apelsiner innehåller också en hel del flavonider och växtämnen
och det kan inte en c-vitamin tablett ersätta.
C-vitamin är en antioxidant som hjälper kroppen att
bekämpa skadliga fria radikalier.
C-vitamin kan inte lagras i kroppen, och bör därför
tillföras varje dag.

Apelsiner innehåller också flavonoiden hesperidin som visat
sig via studier kunna sänka kolesterol samt stoppa inflammationer.
Hesperidin har även visat sig kunna minska
hösnuva, sänka blodtrycket, sakta ner virus och stabilisera blodsockret.
I studier har man sett ett samband mellan dom som mycket citrusfrukter
och magcancer.
Bland dom som äter mycket citrusfruker finns det färre fall av magcancer.
Dom vita "trådarna" runt apelsinklyftan innehåller en hel del pektin, en löslig fiber, och hesperidin.
Pektin hjälper till att binda kolesterol i tarmen vilket gör att kolesterolhalten sänks.
Pektin lindrar även förstoppning och andra matsmältningsproblem

Apelsiner innehåller även folat, folsyra, som rensar kroppen från homocystein,
som är  ett skadligt ämne för hjärta och kärl, och kalium som hjälper till att sänka blodtrycket

Glöm inte apelsinskalet! där det finns en massa olika nyttigheter,
kanske inte sådär super gott, men i sockerkaka t.ex. brukar det vara
väldigt gott!:)
För i apelsinskal så finns det limonoider och då främst
limonin och nomilin. Dom har en skarp smak, och finns även i
hinnor, kärnor, juice och fruktköttet.
Studier har visat att limonoiderna är effektiva på att hämma
cancer i lungor, hud, mage och bröst.
Apelsinskal och juice innehåller även d-limonen som till viss del
kan oskadliggöra cancerogena ämnen som till exempel tobaksrök.
När du ska använda t.ex. apelsinskal i bakverk, var då väldigt
nogrann med att använda ekologiska för att minimera risken
för bekämpingsmedel.
skölj och tvätta noga innan du börjar riva skalet!

 
Bränn fett och stärk kollagenet med apelsin.
Kollagen är beståndsdelar i hud och bindväv som är uppbyggt av aminosyror, protein.
På dagen får bindväven jobba hårt när vi sitter eller rör oss.
På natten byggs och repareras det för fullt för att återställa kollagenet i fin form.
Till det behövs kroppfett, zink och C-vitamin.
 
Genom att äta en apelsin på kvällen så hjälper du kroppen att stärka huden och göra bindväven fastare. Du får även en marginellt ökad fettförbränning eftersom kollagen behöver fett för att kunna reparera sig under natten.

Apelsiners hälsoeffekter:
  • rensar tarmen
  • är bakteriedödande
  • kan minska risken för cancer
  • lindrar förkylning
  • sänker blodtrycket
  • är antiinflammatoriska
  • stärker immunförsvaret
  • kan sänka kolesterolhalten
  • stärker kollagenet
  • minskar risken för blodpropp
  • minskar risken för stroke
  • minskar risken för gula fläcken sjukan
  • Tips: det är gott att pressa apelsin över youghurten! :)

     

    Kommentarer

    Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback