Höstens äppeldröm.

ÅH, höst! Svenska äpplen blir till goda pajer :)
Bakade en välförtjänad äppelpaj som jag med gott samvete åt, utan raffinerat socker,
glutenfri och proteinrik äppelpaj, eller, mer protein än i vanlig paj iallafall ;)
Och tro mig, den ÄR himmelsk!

3st äpplen (svenska, såklart! nu under hösten)
1ägg
1/2dl sukrinmelis
1/2dl proteinpulver naturellt utan tillsatser
3-4msk kesella (eller mer, känn efter själva hur smeten blir)
3 1/2dl mandelmjöl
50g smält kokosfett + lite smör
1tsk fiberhusk
2tsk bakpulver
1dl mjölk
kanel
äkta vaniljpulver
kokossocker - går att utesluta om du inte har hemma, men de är sååååå gott!

Sätt ugnen på 200grader.
Skala och skiva äpplet i bitar
vispa ägget och sukrinmelisen pösigt.
Blanda i proteinpulvret, kesellan och mandelmjölet, blanda väl.
Häll sedan i det smälta smöret och kokosfettet.
Ha i  fiberhusken, bakpulvret och mjölken och blanda till en fin smet.
Ha i kanelen och vaniljpulvret och kokossockret, ringla gärna lite honung över smeten också ;)

Häll smeten i en smord form så de blir 1cm tjockt lager.
 
Tryck i de skivade äpplena ovanpå smeten och pudra över kanel och kokossocker,
in i ungen i 20-25min, ta ut och NJUUUUT!


Inte smaskigaste bilderna, men åååå va gott de vaaaaa!

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback