Hemmagjord c-vitamin och kalcium glass!
5 äggvitor
130 g ljust råsocker
4 msk kakaopulver
4 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl kesella, mager
250 g färska blåbär
Du behöver 4 olika skålar.
Fördela glassen i en stor metallform som rymmer cirka 2 liter. Lägg eventuellt i plastfolie (i bottnen) så att glassen kan lyftas upp. Frys den i minst 4-6 timmar. Skär sedan glassen i skivor eller lägg upp den på tallrikar eller i skålar med resten av blåbären.
Semifreddo är italienska och betyder en ”halvkall” glass. Glassen är mjuk och krämig och det passar därför bra att fylla den med läckra saker, till exempel frukt som vi har gjort här. Glassen är gjord av främst fettfattiga mjölkprodukter så att den är lätt i magen jämfört med fet gräddglass.
-Jag hyvlade mörkchoklad som jag hade som topping, det vart supergott!
Nästa gång ska jag nog ha i lite chokladbitar i glassen.
Dessutom blandade jag björnbär och blåbär i smeten och mixade dem lite, inte så att alla bären gick sönder, utan så glassen fick en fin "blå" färg :)
Recept härifrån
Såhär såg det ut på allas tallrikar efteråt :)!