Rabarberpaj på Sussis vis!

En god rabarberpaj proppfylld med näring och nyttigheter! :) 
(Glöm inte starta ugnen, 200grader!!)
 
Du behöver:

  • Rabarber 2-3st
  • Mandelmjöl (har du inget färdigt mandelmjöl så gör eget genom att mixa mandlarna i en matberedare!)
  • 1 1/2dl musli naturell, eller vanliga flingor gärna bovete flingor som både är naturligt glutenfria och väldigt goda!
  • Smör (typ 30-40g) 
  • Kokosfett (inget mått här, men behövs de mer i smeten så kan man bara blanda ner mer) 
  • Sukrinmelis ca. 5msk 
  • kokossocker 2msk 
  • Havregryn (gärna renhavre från semper så blir den glutenfri) 
  • 1tsk eco vaniljpulver
  • kanel
  • (några katrinplommon) 
Gör såhär: 
Skala och skär rabarberna i bitar, lägg dem i en bunke och blanda med lite sukrinmelis
 
Fördela därefter ut i formen som är smord med antingen smör eller kokosfett. 
Pudra över lite kanel och kokossocker!
 
Sedan börjar du med "smeten". 
Blanda mandelmjöl, flingor (som du krossat lite lätt i handen), havregryn, vaniljpulver, sukrinmelis, kanel
och kladda sedan in smöret och kokosfettet och blanda tills det blir någon kladdig smet.
Klipp några katrinplommon och ha ner de i smeten, om ni vill ha de :)  
Fördela därefter smeten över rabarberna och pudra med ännu lite mer kanel och lite flingor :)
Hehe, strödde över lite fin choklad också som vart över från igår när vi hade "chokladprovning" framför
tv:n igår här hemma, haha. 
Men som ni säkert vet, choklad är nyttigt de å :) 

In i ugnen på 200grader i 25min! 

 
 
Har inte smakat den än, men, den kan inte bli annat än god med alla dessa goda ingredienser! :D 

Servera med kesella vanlij, vaniljglass, vaniljvisp, grädde eller vad ni nu än vill ha till
eller ät den som den är! :) 



Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback