Godaste, enklaste kycklinggrytan!

Riktigt god och, faktiskt, enkel kycklinggryta! Allt du behöver göra är att bryna kycklingen,
skär upp grönsakerna och sen ha i allt i en gryta, låta den puttra och under tiden
så hinner du diska, fixa och dona tills de är klart, behöver bara röra om några gånger, just try it!
 
Kycklinggrytan:
3st kycklingfileér
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 burk majs
1 burk kokosmjölk
saft från 1 apelsin
1 1/2msk kycklingfond
1 klyfta vitlök
ingefära
paprika krydda
curry
soya 
 
Skär kycklingfileén i bitar så stora som du vill ha dem. Godare med större än med mindre,
enligt mig.
Hacka gullöken och skär paprikorna i mindre bitar.
Bryn kyckligen på relativt hög värme tillsamans med löken och paprikan.
När kyckligen har fått lite färg så häller du i kyckligen, löken och paprikan i en stor(!) kastrull
och häller på majsen, kokosmjölken, saften från apelsinen, kycklingfonden och rör om.
Krossa vitlöken och ha i kryddorna.
 
Låt puttra i typ 40min, tills kycklingen är helt genom"stekt" alltså när den inte är rosa inuti längre.
 
Oranget råris:
Koka upp råris så mycket du vill ha,
krydda det med gurkmeja!
Låt stå tills de blir klart, det får en fin färg, gurkmeja är grymt nyttigt, det smakar inte mycket 
om det, utan blir mest bara en fin färg :) 
SORRY tog ingen egen bild, men roligare med en lånad än ingen alls!
Bilden är tagen härifrån
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback