Linsbiffar med quinoa

Gjorde linsbiffar till middag idag, pojkvännen blev glatt överraskad av
biffarna, skitgoda var dem sa han, hur man nu vill tolka de.. Men han såg nöjd ut iallafall :)
Ska inte ljuga, dessa tar lite tid, kanske 30-40min, men de är otroligt goda!
Helt klart värt ett försök :) Och såsen är ett måste att servera till, typ.

- 1pkt ekologiska linser 380g
- ca. 1-2dl quinoa kokt (blanda röd och vit quinoa, de blir godast!) 
- 2st morötter
- 4st ekologiska soltorkade tomater
- 1gullök
- 100g ekologisk fetaost 
- 1msk creme fraiche
- 1 ägg
- 1dl boveteflingor (eller havregryn)
- 1/2dl solrosfrön
- Örtsalt
- chilikrydda
- basilika
- timjan
 
Blanda linserna och den kokota quinoan.
Riv morötterna fint och hacka löken, stek i en stekpanna blanda sedan med linsblandningen
och krydda med lite örtsalt.
hacka soltorkade tomater och smula fetaosten över blandningen.
Blanda i creme fraiche och ägget samt boveteflingorna, blanda väl.
Ha i solrosfröna och resten av kryddorna, blanda väl igen och ev. låt de stå ett litet tag. 
Krydda efter behag.
 
Forma dem till biffar och stek på medelvärme i smör, kan va svårt att få dem att hålla ihop,
men låt dem ligga i pannan längre än vad man tror, då håller de ihop bättre.
 
Tips på sås till:
- en burk creme fraice (det som vart över från biffarna)
- ett äpple
- en bit gurka
- tomatpuré
- curry
- chilipeppar
- örtsalt

Tärna äpplet i rätt små bitar, riv gurkan grovt.
Blanda med creme fraichen och tomatpurén.
Krydda efter behag.

Servera till linsbiffarna med antingen potatis, potatismos och/eller en fräsh sallad.
 
Yummi!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback